Середа, 22.11.2017, 22:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Навчання в Польщі та за кордоном

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 241
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Побит та праця за кордоном

Дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських Спільнот

Дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот може отримати іноземець, який перебуває на територію Польщі легально і безперервно протягом як мінімум 5 років і одночасно відповідає наступним вимогам:

- має стабільне і регулярне джерело доходів. Доходів мусить вистачати на утримання себе і членів родини іноземця, які знаходяться в нього на утриманні (див. нижче);

- має медичне страхування або підтвердження оплати коштів лікування іноземця на території Польщі. 

Дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот не видається іноземцям, які:

- перебувають в Польщі з метою навчання або професійних курсів;

- мають згоду на допустиме перебування / притулок / статус біженця, що виданий в Польщі / користуються додатковою або тимчасовою охороною;

- просять про надання статусу біженця / притулку;

- є працівниками „au pair” / сезонними працівниками / працівниками, які мають відрядження з метою транскордонного надання послуг / послугодавцями, які надають транскордонні послуги;

- перебувають на території Польщі на основі однорідної візи на перебування з метою надання гуманітарних послуг / через державний інтерес або міжнародні зобов’язання;

- перебувають на території Польщі на основі дозволу на поживання на обмежений період, яке видано на тій основі, що вони: мають замір як члени родини мешкати разом з трудовим заробітчанином (це стосується громадян ЄС); є членами родини іноземця, який в Польщі мешкає на основі дозволу на поселення / дозволу на довготермінове перебування резидента Європейських спільнот / статусу біженця / наданої йому додаткової охорони; є членами родин іноземця, який мешкає в Польщі мінімум 2 роки на основі дозволів на проживання на обмежений період; є членами родин іноземця, який мешкає в Польщі на основі дозволу на проживання на обмежений період на тій основі, що є науковцем і проводить дослідження на території Польщі; має намір продовжувати чи починати навчання на території Польщі; без огляду на те, що мешкали в Польщі нелегально, дозволу їм надано, адже вони були жертвами торгівлі людьми і їх виняткова особиста ситуація вимагає присутності в Польщі; були затримані та розміщені в спеціальному закладі / у в’язниці з метою депортації і по відношенню до них було застосовано запобіжних заходів, які забороняли покинути країну або вони були позбавлені волі внаслідок вироків, виданих на основі законів.

Умова стабільного заробітку передбачає, що дохід після відрахування коштів оплати за проживання іноземця і утримуваних ним членів родини, мусить бути більшим, ніж розмір доходу, від якого призначається соціальна допомога. А отже, дохід після відрахування коштів оплати за житло мусить складати більш як 351 злотих на людину в родині або 477 злотих у тому випадку, якщо іноземець мешкає сам. Кошти проживання включають оплату за оренду квартири, електрику, газ, воду, вивіз сміття та відходів.

Треба пам’ятати, що у випадку осіб, які хочуть отримати дозвіл а перебування довготермінового резидента Європейських спільнот, до мінімального періоду перебування в Польщі Należy не враховується:

  1. період затримання / поміщення до охоронюваного осередку / в’язниці з метою депортації / період заборони виїзду з країни / період позбавлення волі;
  2. період праці як „au pair” / сезонної праці / період відрядження з метою надання транскордонних послуг / період праці послугодавця з метою надання транскордонних послуг;
  3. період перебування на основі однорідної візи на перебування, виданої з метою приїзду в гуманітарних цілях, через державний інтерес або міжнародні обов’язки;
  4. період перебування на основі візи на перебування, виданої з метою початку або продовження навчання;
  5. період перебування на основі дозволу на проживання на обмежений період, що виданий на основі того, що іноземець:

  • мав замір як член родини проживати разом з мігрантом,
  • є членом родини іноземця, який мешкає в Польщі на основі дозволу на поселення / дозволу на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот / статусу біженця / наданої йому додаткової охорони,
  • мав замір почати або продовжити навчання на території Польщі,
  • хоча й мешкав на території Польщі нелегально, але дозвіл на проживання йому було надано у зв’язку з тим, що він був жертвою торгівлі людьми і його виняткова ситуація вимагає перебування на території Польщі;

     6. період перебування іноземця як голови / члена персоналу дипломатичної місії / керівника консульського відділу / члена консульського персоналу іншої держави та іншої особи, зрівняної з ними на основі міжнародних договорів та повсюдно прийнятих дипломатичних звичаїв.

До періоду перебування однак зараховується половина періоду перебування в Польщі на основі:

  1. візи, виданої у зв’язку з навчанням або професійними курсами в Польщі;
  2. дозволу на проживання на обмежений період, виданого в зв’язку з тим, що іноземець почав або продовжує стаціонарне навчання (вища освіта) / стаціонарне навчання в аспірантурі / професійне навчання. 

Відмова видачі дозволу на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот.

Іноземець не може отримати дозволу на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот, якщо він:

  1. не відповідає вищезазначеним вимогам або
  2. це загрожує національній та громадській безпеці. 

Скасування дозволу на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот.

Дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот може бути скасований. Це відбувається в таких випадках:

  • отримання дозволу на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот відбулося всупереч праву;
  • іноземець являє істотну і поважну загрозу для національної безпеки і громадського порядку. У такому випадку наступає також депортація іноземця з Польщі;
  • іноземець виїхав з Польщі на період більший, ніж 6 років;
  • іноземець покинув територію ЄС на період, що перевищує 12 місяців, які йдуть підряд;
  • іноземець отримав дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот на території іншої країни ЄС.

Заявка про дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот

Щоб отримати дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот, треба подати заявку. Іноземець повинен пред’явити дійсний документ подорожі (у виняткових випадках – інший документ, що підтверджує особу), а до заповненої анкети треба додати:

  1. 4 кольорові фотографії кожної з осіб, якої стосується заявка
  2. документи, необхідні для підтвердження причин, через які іноземець просить дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот, як-от: документи, які підтверджують потрібне безперервне легальне перебування, підтверджують джерело стабільного доходу, медичного страхування та підтвердження реєстрації місця проживання
  3. підтвердження оплати
  4. право на помешкання, в якому іноземець живе або хоче жити
  5. документи, що підтверджують розмір коштів, сплачуваних за проживання (рахунки за оренду, електроенергію, газ, воду та вивіз сміття й відходів) 

Треба пам’ятати, що правом на помешкання не може бути договір уживання кімнати, за винятком випадків, коли її вживає дитина / онук / батьки / дідусь чи бабуся / чоловік чи дружина, батьки чоловіка чи дружини або брат чи сестра іноземця. 

Оплата за видачу дозволу на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот складає 640 злотих. 

Разом із дозволом на перебування довготермінового резидента Європейських спільнот іноземець отримує посвідку на проживання. Оплата за неї складає 50 злотих. 

Заявку мусить подати іноземець, який перебуває в Польщі легально. Це означає, що заявку не можна подавати, знаходячись за кордоном або перебуваючи в країні нелегально. 

Заявку треба подавати до воєводи відповідно до місця проживання. Воєвода видає іноземцеві національну візу на період розгляду заявки. 

Рішення щодо надання дозволу можна оскаржити у голови Бюро у справах іноземців. Це робиться за посередництвом воєводи. Письмова апеляція надається до воєводського управління протягом 14 днів від дня отримання рішення.



Джерело: http://www.migrant.info.pl/
Категорія: Побит та праця за кордоном | Додав: Iryna86 (02.11.2010)
Переглядів: 1303 | Теги: навчання в Євро, віза. навчання за кордоном, дозвіл на перебування та території , дозвіл на довготермінове перебуванн, карта побиту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Допомога ON-LINE
Контакти

   irynakovalchuk86
   oswita.pl@gmail.com
Погода

Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2017Зробити безкоштовний сайт з uCoz